De liefste poppen

De poppen van Doll Studio Wonderful Waldorf Dolls zijn handgemaakt van de natuurlijke materialen katoen en wol. Ze zijn stevig en toch zacht.

Omdat de wol de lichaamstemperatuur van het kind snel aanneemt, is de pop niet alleen zacht maar ook warm. Daardoor lijkt het bijna alsof de pop echt leeft.

Hierdoor is het fijn voor het kind om de pop vast te houden, te knuffelen en overal mee naartoe te nemen.

en… het beste speelgoed van de wereld

Als poppenmaakster kies ik ervoor om materialen en technieken van hoge kwaliteit te gebruiken om een pop zo ‘echt’ mogelijk te maken. En natuurlijk moet een pop sterk genoeg zijn om jaren mee te spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken die van biologische kwaliteit zijn.

Als lerares zie ik een pop niet alleen als speelgoed, maar ook als ontwikkelingsmateriaal. Een pop moet de ontwikkeling van een kind zo goed mogelijk ondersteunen. Dat betekent dat het kind tijdens het spelen allerlei dingen moet kunnen bedenken. Er moet ruimte zijn voor de fantasie. Een eenvoudige maar mooie uitstraling en goede beweeglijkheid van de pop zorgen ervoor dat dit kan.

Een goed gemaakte pop is dus veel meer dan alleen speelgoed.