Hoe het allemaal begon

Het is alweer jaren geleden dat ik de opleiding tot vrijeschool juf volgde. Ik koos als specialisatie kleuteronderwijs en een van de opdrachten die ik kreeg was om een zonnekindpop te maken. Van kinds af aan was ik altijd bezig met handwerken en ik was helemaal weg van deze opdracht.

Ik genoot ervan om te zien dat het maken van zo’n pop een extra dimensie aan het handwerk gaf. Het was alsof de pop langzaam in mijn handen tot leven kwam terwijl ik haar maakte.

Toen ik moeder werd, wist ik dat ik een zonnekindpop wilde maken voor mijn dochter. Het werd er niet één, het werden er veel meer. En ik ontdekte het plezier in het ontwerpen van patronen en het verfijnen van mijn technieken. Van het een kwam het ander en ik besloot om van het poppen maken mijn beroep te maken.

Vanaf het moment dat ik mijn studio opende gaan de poppen de hele wereld over. En omdat ik veel vragen kreeg over poppen maken, besloot ik een online cursus te maken om mijn kennis goed te kunnen overbrengen, zodat iedereen die dat wil ook zo’n mooie pop kan maken.